Educatie / Cum ne afecteaza Internetul?

Educație/Învățământ

Modul cum ne afectează


     

Ne localizează permanent

        Aplicațiile, mai ales cele care folosesc acces la Google, permit localizarea permanentă a utilizatorului, pe baza informațiilor de localizare trimise prin GPS (dacă dispozitivul are așa ceva), prin triangulație de la releele de telefonie mobilă (dacă dispozitivul are cartelă de telefonie mobilă) sau pe baza adresei IP a utilizatorului. Astfel, permanent suntem urmăriți, cineva știe unde suntem în orice moment. Acest lucru îl pot ști și hoții... că nu suntem acasă, îl pot ști și alții care vor să ne descopere preocupările și eventual să ne șantajeze sau manipuleze.
SUNTEM URMĂRIȚI PERMANENT


     

Ne fură date personale

        Se poate ca să fie căutate date bancare în propriul computer sau alte date personale și acestea să fie trimise creatorului aplicației respective, prin internet sau email. De asemenea, chiar și ceea ce tastăm se poate înregistra și trimite unui străin. Prin toate acestea identitatea noastră poate fi folosită în acțiuni cu încălcarea legii sau banii ne pot fi furați din conturi.
NI SE FURĂ DATE IMPORTANTE DE PE DISPOZITIV


     

Intră străini în conturile noastre

        Acest tip de acțiuni de phishing, cum sunt ele numite, nu țin numai de datele personale de identitate sau conturi bancare, ci de toate parolele sau numele de utilizator pe care le tastăm pe calculator, pentru înregistrarea pe diverse site-uri, inclusiv datele de email. Tot așa putem fi redirecționați fără să ne dăm seama pe anumite site-uri, identice cu cele originale, care pot stoca inclusiv coduri PIN, parole, utilizatori etc.
ALȚII AU ACCES LA CONTURILE NOASTRE


     

Ne manipulează să luăm anumite decizii

        Datele despre noi, culese de site-urile de internet ne pot convinge să cumpărăm anumite produse, chiar dacă, poate, nu avem atâta nevoie de ele. De exemplu, dacă am căutat pe un motor de căutare un aparat de fotografiat, suntem apoi bombardați cu fel de fel de oferte, ca reclame pe diverse site-uri cu aparate de fotografiat. Dar, poate acesta e cel mai acceptabil dintre relele ce ne pot afecta. Internetul poate scoate oameni în stradă, a dovedit că poate da jos guverne, ne poate determina pe cine să alegem ca președinte etc. Vom spune că suntem siguri pe noi, dar nu este chiar așa. Odată ce site-urile știu cu ce ne ocupăm, care ne sunt hobby-urile și preocupările curente și altele, se poate trasa un profil psihologic, utilizat apoi de specialiști în a oferi informații care să ne determine să facem anumite lucruri.
DEVENIM UȘOR DE MANIPULAT


     

Ne atrage în activități ilegale

        Prin informațiile oferite ne poate da idei de acțiuni în afara legii. Acestea din dorința de a face bani ușor sau de a ne remarca. Dacă reușim să facem anumite lucruri pe Internet cu ajutorul unor aplicații de tip crack (de spargere a anumitor chei de securitate), ne vom crede că suntem mari specialiști și ne vom aventura în fel de fel de lucruri ilegale, care pot fi apoi depistate și putem suferi consecințele legii, în timp ce alții benefiază de pe urma noastră... nu ei au făcut, ci tu.
SUNTEM ATRAȘI SPRE INFRACȚIUNI INFORMATICE


     

Putem deveni victime ale traficului de persoane

        Anumiți indivizi ne pot contacta și convinge să le dăm curs sfaturilor lor malefice, devenind victime. Să nu credeți niciodată că un străin dorește binele vostru, fără să urmărească ceva pentru folosul personal. Nu există mari binefăcători care îți oferă slujbe de mii de euro în străinătate, cu există cei care caută victime pentru trafic de carne vie.
PUTEM DEVENI VICTIME ALE TRAFICULUI DE PERSOANE


       Nu considera, însă, computerul ca un demon. Ca şi televizorul, telefonul sau alte dispozitive este o necesitate a lumii de azi. Ceea ce trebuie să faci este SA TE PROTEJEZI!
       Cum te poţi proteja? Pe deplin nu te poţi! Dar poţi să limitezi acest lucru, respectând anumite reguli. Câteva reguli sunt expuse în recomandările pentru copii şi părinţi.

Ce te poți proteja?
Keyword
afectarea noastra    computer    internet    pericol - cristis.ro    cristis.cris        
cristis.ro
All right reserved © Cristis   PHP Code, CSS Code, Design, Content: http://cristis.ro/. Conținutul prezentului site este exclusiv punctul de vedere al autorului, fără a implica nici o funcție, ocupație, instituție, companie, firmă.

Cristis.