Educatie / Cum ne protejam pe Internet?

Educație/Învățământ

Modalități de protejare pe dispozitive conectate la Internet


     

Instalare antivirus

        Alegeți un antivirus pe care să-l instalați pe computer. Este recomandat un produs cu licență, care să dețină firewall și protecție pentru copii. Antivirusul costă în jur la 150-250 RON / an, dar oferă o protecție sporită. Să nu ne hazardăm... un antivirus nu oferă protecție 100% pentru un anumit dispozitiv.


     

Activează un Control Parental

        Controlul parental poate fi activat atât din anumite versiuni de antivirus, cât și din aplicații specializate. Astfel, copii nu pot accesa site-uri care-i pot afecta emoțional și se poate urmări ușor activitatea lor pe Internet.


     

Intră doar pe site-urile de care ai nevoie și evită pe cât posibil navigarea aleatoare

        Rezultatele motoarelor de căutare ne pot determina să accesăm diverse site-uri care pot infiltra viruși în computer. Pentru aceasta se pot utiliza pagini de pornire la browser, din care să pornim anumite site-uri utile, fără să căutam aleator pe Internet. Site-ul de față este special conceput pentru a accesa ușor anumite pagini, nefiind necesară căutarea adreselor sau navigarea pe motoare de căutare decât în anumite cazuri.


     

Nu deschide atașamente sau emailuri suspicioase

        Nu te lăsa înșelat de anumite emailuri care îți oferă premii mari (fără să participi la nici un concurs) sau care pot specula tendița ta de a ajuta pe alții. În spatele unora ca acestea se găsesc programe malware cărora le dai acceptul să se instaleze confortabil pe computerul tău.


     

Nu posta date personale pe Internet

        Evită postarea oricăror date personale pe Internet. Nu cred că este necesar nici fotografii, nici nume sau date de naștere postate fără nici un motiv. De asemenea, datele importante, cum ar fi parola PIN la cardul bancar, parole conturi nu se stochează nici pe Internet, nici în propriul dispozitiv și nici nu se trimit prin email.


     

Nu intra pe site-uri cu piraterie

        Nu intra pe site-uri detinate pirateriei sau contrafacerii de produse. Poți deveni complice în furtul de aplicații sau drepturi de autor.


     

Nu utiliza excesiv computerul

        Utilizarea excesivă a computerului te transformă dintr-o persoană sociabilă, într-una închisă în sine, neprietenoasă, cu un fizic slabit şi urâţit. Utilizează computerul cât mai puţin posibil şi găseşte-ţi timp ca să ieşi cu prietenii, să faci sport, să citeşti, desenezi sau să cânţi (depinde la ce te pricepi). Jocurile utilizate excesiv pot să-ţi formeze o personalitate impulsivă, să ajungi un infractor, violent, fără să-ţi pese de suferinţele altora. Vei zice că este o prostie, că tu ştii ce faci, dar ia în considerare sutele de exemple de adolescenţi care au ajuns să facă cele mai monstruase crime sau alte acte de violenţă ca urmare a petrecerii excesive a timpului în faţa calculatorului, la jocuri.Keyword
protejare    internet    computer    siguranta    internet - cristis.ro    cristis.cris        
cristis.ro
All right reserved © Cristis   PHP Code, CSS Code, Design, Content: http://cristis.ro/. Conținutul prezentului site este exclusiv punctul de vedere al autorului, fără a implica nici o funcție, ocupație, instituție, companie, firmă.

Cristis.