TIC / Conectare la internet

Conectarea la Internet

Conectarea la Internet se face prin accesarea serviciului ISP (Internet Service Provider).
Luăm ca exemplu conectarea unei stații de lucru dintr-o rețea locală (exemplu un computer din laboratorul de informatică), la router, apoi la un provider ce are DNS 8.8.8.8. (de clasa A, doar primul grup din adresa IP reprezintă rețeau, restul fiind pentru host).
1. Configurarea router-ului
- fixăm în interfața routerului Interfața WAN, cu adresa IP oferită de ISP, la Gateway adresa IP a serverului ISP, iar pentru DNS utilizăm configurația DNS a serverului: 8.8.8.8
- gestionăm parola wireless din router și apoi vedem ce adresă are router-ului (de obicei: 192.168.1.1)
2. Configurarea stației de lucru
- Accesăm din ”Panou de control” - Rețea și Internet - Vizualizare stare și sarcini rețea. (imaginea de mai jos)
- Alegem tipul rețelei dând click pe tipul deja existent (pct 1):
- Vedem adaptoarele de rețea ale stației de lucru (dând click pe Modificare setări adaptor) - pct.3, continuând cu configurarea adaptorului de rețea dorit.
- Aceeași opțiune de configurare o putem deschide dând click pe link-ul de la pct. 2.
- În fereastra nou deschisă dăm click pe Proprietăți: pct. 4.
- Dăm dublu-click pe Internet Protocol version 4 (sau 6 dacă este nevoie) - pct. 5;
- Scriem la pct. 6, datele solicitate: IP-ul computerului (va trebui în cazul ales să fie de forma: 192.168.1.100, unde în loc de 100 putem scrie orice cifră de la 2 la 254, dar să nu mai fie aleasă la o altă stație de lucru). Masca de subrețea se va alege automat în funcție de clasa adresei IP, în cazul de față va fi: 255.255.255.0. Gatway-ul va fi adresa routerului din rețeaua locală LAN: ex. 192.168.1.1. Pentru DNS putem să folosim și routerul, dar mai sigur vom folosi direct DNS-ul de la provider: 8.8.8.8.


Keyword
internet    conectare    setare ip    tip retea - cristis.ro    www.cristis.ro    petru voda    poiana teiului    neamt    cristis.cris        
cristis.ro
All right reserved © Cristis   PHP Code, CSS Code, Design, Content: http://cristis.ro/. Conținutul prezentului site este exclusiv punctul de vedere al autorului, fără a implica nici o funcție, ocupație, instituție, companie, firmă.

Cristis.