TIC / Servicii internet

Servicii Internet

a) Serviciu de acces la distanță (remote), accesezi de pe calculatorul tău un alt calculator de la distanță ca și cum ai fi acolo și ai lucra cu el. Accesul cu utilizator și parolă este posibil prin protocolul Telnet.
b) Serviciul de transfer fișiere, copierea și gestionarea fișierelor aflate pe alt computer. Utilizează protocolul FTP (File Transfer Protocol).
c) Serviciul de poștă electronică (email). Serviciul presupune crearea unei căsuțe de email (mailbox), care are un nume de forma (nume_utilizator@nume_server - exemplu ionescu@gmail.com), căsuță accesibilă și printr-o parolă, apoi trimiterea de mesaje. Folosește protocoale ca: POP3 sau SMTP.
d) Rețelele de știri, servere predestinate transferului de știri. Acestea există chiar înaintea dezvoltării internetului, cum este UseNet. Știrile sunt clasificate în grupuri (newsgroups): news (subiecte legate de rețelele de știri), comp (subiecte referitoare la calculatoare), talk (dezbateri publice de larg interes) și altele. e) Forumurile BBS (Bulletin Board System), dezvoltate de mari companii, care deschid subiecte de discuții referitoare la anumite subiecte.
f) Discuții directe: IRC (Internet Relay Chat), Messenger, Facebook etc.
g) Servicii de informare: oferă accesul prin intermediul unui browser (Chrome, Firefox, Opera, Internet Explorer etc.) la un anumit fișier sau grup de fișiere, unite prin serviciul de căutare și redare a informației WWW (World Wide Web). Identificarea acestor resurse se face prin apelarea de pe browser a unui URL (Uniform Resource Locator).
URL-ul are forma: nume_protocol://nume_calculator_gazdă/cale_fișier (exemplu: https://google.ro, unde numele fișierului este cel predefinit, de cele mai multe ori index sau home). Numele calculatorului gazdă domeniul (ex. google.ro, edu.ro etc.), care poate avea și subdomenii (ex. stiri.edu.ro, news.edu.ro).
Alte servicii: e-commerce, e-banking, web-hosting etc.

Keyword
internet    servicii    telnet    smtp    webhosting    ftp    remote - cristis.ro    www.cristis.ro    petru voda    poiana teiului    neamt    cristis.cris        
cristis.ro
All right reserved © Cristis   PHP Code, CSS Code, Design, Content: http://cristis.ro/. Conținutul prezentului site este exclusiv punctul de vedere al autorului, fără a implica nici o funcție, ocupație, instituție, companie, firmă.

Cristis.