Acțiuni ale ExtraClub

Activitatea educativă „Școală după școală” ExtraClub

Programul activiății presupune aborbarea în mediul școlar și extrașcolar a tematicii legată de „Siguranța pe Internet” și „În mijlocul naturii, aproape de Dumnezeu”.

În acest sens, activitățile presupun: Hour of Code, Safer Internet, Siguranța în mediul online, acțiuni și concursuri de profil; precum și: Orientare turistică, Tehnici de supraviețuire și de prim-ajutor, acțiuni și concursuri de profil.

Toate acțiunile se desfăoară după un program stabilit și aprobat în CA al unității școlare, atât în mediul școlar, cât și extrașcolar.

Concursul Național de literatură, fotografie și istorie religoasă „Descoperă monumente românești”

Concursul Național de literatură, fotografie și istorie religoasă „Descoperă monumente românești” (DMR) este cel mai mare concurs național din zonă, recunoscut și finanțat de Ministerul Educației.

DMR a adus echipe aproape din toate județele țării, cu sute de contribuții, zeci de premii și de participanți la etapele directe desfășurate fie în zona Petru Vodă (Pensiunea Paradiso), fie la Seminarul Teologic de la Neamț.

Impactul acestui concurs nu s-a rezumat la miile de vizite pe site-ul concursului având acoperire națională, sutele de contribuții din sute de școli… ci a trecut granițele având vizitatori și persoane care ne-au contactat direct din multe țări europene.

Așa cum am declarat la ultima festivitate de premiere, având onoarea să avem invitați și reprezentanți ai Ministerului Educației, prin d-l secretar de stat pr. V. Timiș, vom încerca să aducem acest concurs la nivel internațional, nu așa cum își i-au parteneri unii din Moldova, Ucraina sau Bulgaria, ci descoperind, cu adevărat, monumentele românești din toate provinciile, zonele, țările în care acestea există.

Site-ul concursului: concurs.cristis.ro

Proiectul caritabil „Dăruiește pentru tine!”

„Dăruiește pentru tine” a atins actualmente stadiul de cel mai mare proiect caritabil zonal.

Nivelul proiectului arată faptul că foarte mulți dintre noi, înțeleg și acționează în spritul social-creștin, iar credibilitatea, transparența și modul de organizare dă multora încredere în activitățile noastre.

Deocamdată, acțiunile sunt promovate pe paginile de socializare ale participanților, dar, în curând vom crea o platformă specială.

Lucrul cel mai evident, este că am reușit să fim mult peste pretențiile și fondurile unor Primării pentru campanie electorală!!! Știu că pentru unii e foarte ușor să ia fonduri publice și să se pozeze „donând”, dar noi facem totul, nu din sufletul nostru, ci „al stimaților, dragilor prieteni care ni se alătură an de an” și al căror nume nu dorim să îl facem public… dar dacă doresc pot să verifice în statistica noastră sau, doar numele în pomelnicile mănăstirilor pe care am încercat să le ajutăm.