Pagina principală (Blog) - Atentatele-din-Franta-cine-este-vinovatul

Atentatele din Franţa... cine este vinovatul

  09 01 2015     
  Cristis     
  0 comentarii     

Zilele acestea, redacţia săptămânalului de satiră Charlie Hebdo a fost decimată de doi oameni înarmaţi. Cine a fost vinovatul, cum au reacţionat autorităţile franceze, ce trebuie să facem să nu se repete astfel de lucruri? sunt câteva dintre întrebările la care dorim să răspundem.

Ziarul parizian în cauză, publică caricaturi satirice la adresa tuturor religiilor, naţiunilor, politicienilor sau alte personaje publice. În vizorul publicaţiei au fost şi cetăţenii români imigranţi în Franţa, care erau numiţi ţigani ce au venit să cerşească la poporul francez.
Au fost caricaturi la adresa mai multor religii, dar faptul că au caricaturizat pe profetul Mahomed, al Islamului, a dus la numeroase ameninţări venite din partea populaţiei musulmane. Să nu uităm că Franţa are peste 5 milioane de musulmani, cetăţeni francezi.
Un alt lucru ce trebuie menţionat: Franţa a participat la operaţiuni din Libia, unde a schimbat conducerea ţării, instalând un nou regim... cei drept nu prea democratic... dar pentru petrol nu mai contează.
Franţa colaborează cu Siria şi companiile franceze fac afaceri acolo... unde este considerat ca fiind un nucleu de terorism.
Franţa este cea care a declarat că susţine statul palestinian, spre furia israelienilor.
Franţa este cea care se implică în treburile interne ale mai multor ţări (să nu uităm că tot Franţa a fost şi cea care o orchestrat aşa-zisa revoluţie din România în 1989 - adevărat că nu singură).
Cine este vinovat?
Eu împart vina în două. Este de condamnat uciderea cu sângere rece a unor oameni... cel puţin imaginea cu execuţia poliţistului în stradă este de neacceptat.
În acelaşi timp, dacă ştii că musulmanii ţin foarte mult la valorile lor şi sunt radicali... de ce continui să-ţi baţi joc de valorile lor, aşa cum au făcut cei de la ziar.
Toţi vorbesc de libertatea presei... ok... dar până unde este libertate şi de unde începe libertinajul şi încălcarea drepturilor altora? Libertatea presei nu înseamnă că poţi să spui orice, oricând, cu orice efecte. Păi dacă tot suntem liberi, atunci putem să ne înjurăm în voie unii pe alţii pe stradă, să ne batem joc de cei cu care ne întâlnim.. că suntem liber. Nu! Orice libertate are îngrădirile ei. Sunt liber în a face Binele, în momentul în care ceea ce fac afectează fără vină pe alţii atunci nu pot să mă prevalez de libertate şi să fac rău altora.
Este ca şi cum, tu ţii mult la o persoană, iar alţii, fără nici un motiv, îşi bat joc de persoana respectivă. Aceasta în mod repetat, până când te enervezii şi îi cerţi. Dar, ei nu se lasă şi chiar dacă îi ameninţi continuă. Atunci, ieşit din fire, ceea ce nu trebuie, pui mâna pe bâtă şi dai.
Cam asta a fost la Paris. Foarte vinovaţi sunt cei care au omorât oameni acolo, dar vinovaţi sunt şi cei care se pprevalează de libertatea presei ca să-şi bată joc de alţii, fără nici un motiv. Aici nu vorbim de persoane publice, care dacă nu le convine să renunţe la funcţiile publice. Aici vorbim de milioane de oameni simpli, care au anumite valori.
Cine sunt "teroriştii"?
Cetăţeni francezi, bine antrenaţi, dotaţi cu armament performant, care au făcut planuri foarte stricte, inclusiv planul B (aveau aruncător de rachete pe care trebuiau să-l folosească în planul B). Erau foarte calmi şi ştiau foarte bine ce trebuie să facă. Au plecat de acolo eliminând un poliţist care putea să le facă probleme şi să tragă după ei, au luat un pantof de jos, ca să nu rămână mizerie pe acolo, au mers la benzinărie, au luat altă maşină fără să dea dovadă că sunt panicaţi etc. După ce au făcut toate acestea... s-au dus...
Francezii au încercat să dea bine în faţa altora şi să spună imediat că au găsit un act de identitate pe bancheta maşinii părăsite (să înţelegem să acei "terorişti" au venit cu buletinul la ei, să se legitimeze, au strând un pantof de pe jos, dar au uitat buletinul... chiar ne cred proşti). Au spus şi cine sunt, au inventat şi nume şi istoric şi toate cele ca să fie liniştit cetăţeanul şi să creadă că ei rezolvă imediat situaţia. Toate pure invenţii, iar apoi, doi urmăriţi... sau poate chiar cei care au fost acolo, fiind anunţaţi de cetăţeni, au fost găsiţi şi pentru că au ieşit să se lupte cu mii de poliţişti au fost omorâţi. Cine or fi fost nimeni nu ştie... poate că acum cei care au eliminat pe caricaturişti sunt în libertate şi îşi primesc decoraţiile pentru modul cum au acţionat.
Ce este de făcut?
În primul rând cred că trebuie să învăţăm să ne respectăm unii pe alţii. Dacă ştiu pe altul isteric sau care dacă-l supăr mă aştept la cei mai rău, cred că trebuie să-l las în pace. 
Acţiunile marilor puteri nu sunt privite cu ochi buni de lumea musulmană, pentru că acolo s-au dus şi au făcut pprăpăd: să ne amintim de Afganistan, Irak, Libia, Egipt etc. Ori cum vrei să te privească alţii dacă tu le-ai făcut atâta rău?
Sunt şi altele de făcut şi de învăţat... dar în alt articol...

Google    Youtube    Facebook    Google Plus Cristis    Twitter Cristis Cris    Linkedin Cristis Cris    E-mail Cristis Cris    RSS Blog Cristis
http://cristis.ro - pagină de start în browser
Fii la curent cu noutățile Cristis pe Facebook:
Servicii Cristis:
  Reparații computere și sisteme de operare.
  Instalare rețea de calculatoare în propria locuință, cu acces wireless.
  Organizarea de excursii și pelerinaje.
  Promovare pensiuni turistice: site WEB și alte facilități de promovare online.
Ultimele articole...
Publicitar...cristis.ro
All right reserved © Cristis   PHP Code, CSS Code, Design, Content: http://cristis.ro/. Conținutul prezentului site este exclusiv punctul de vedere al autorului, fără a implica nici o funcție, ocupație, instituție, companie, firmă.

Cristis.