Pagina principală (Blog) - Prietenii-la-expozitia-pictorului-Gheorghe-Vadana

Prietenii la expoziția pictorului Gheorghe Vadana

  02 02 2015     
  Cristis     
  3 comentarii     

Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, la Galeriile ”Lascăr Vorel” Piatra Neamț, a avut loc vernisajul expoziției pictorului Gheorghe Vadana. La manifestare au fost prezenți foarte mulți prieteni și iubitori de artă.

Puiu Vadana este pictorul locurilor nemțele și Văii Muntelui. Născut în Poiana Largului, marele pictor, stabilit acum la Piatra Neamț, nu și-a uitat locurile natale, anul trecut bucurându-ne cu o expoziție de excepție, găzduită de Școala Poiana Largului.
Am avut deosebita plăcere, ca sâmbătă, 31 ianuarie 2015, să fim prezenți alături de marele artist, la expoziția de la Galeriile ”Lascăr Vorel” din Piatra Neamț, împreună cu alți iubitori de artă din Poiana Teiului și elevi ai Liceului Tehnologic ”Ion Creangă” Pipirig.
Noi ne-am bucurat de reîntâlnirea cu artistul și omul deosebit, Puiu Vadana, copiii au învățat ce este un vernisaj al unei expoziții și au văzut tablouri cu o valoare inestimabilă și personalități culturale nemțene.
În cadrul vernisajului au luat cuvântul Ștefan Potop – președinte UAP Neamț și criticii de artă Cristian Livescu și Lucian Strochi. Dincolo de cuvintele criticilor de artă, Puiu Vadana rămâne cel mai popular artist plastic nemțean, iubit atât în breaslă, cât și în locurile natale. Astfel se explică sala arhi-plină de la vernisaj. Am spus că este iubit în locurile natale cu o strângere de inimă, căci mulți nici n-au auzit de el, din păcate mulți nici nu vor să audă, dar sunt și oameni care îl respectă și îl vor respecta întotdeauna, de aici, de pe meleagurile sale natale.
Lucrările pictorului Gheorghe Vadana se regăsesc în muzee şi colecţii particulare din ţară şi din străinătate: (Statele Unite ale Americii, Canada, Australia, Israel, Venezuela, Ungaria, Germania, Franţa, Belgia, Italia, Spania, Grecia, Turcia, Rusia).
Poate așa se explică reticența unora din locurile natale. Din păcate aici nu poate fi vorba de aprecierea unor asemenea valori, ci mai degrabă, dacă este posibil, să lovească cât de tare pot în ele. Acesta este adevărul despre Poiana Teiului și trebuie să și-l asume, responsabil. Nu este capabilă să primească un asemenea artist acasă sau în suflet... dar ”nici un prooroc nu este bine venit în patria lui...”
Pentru că pe 3 ianuarie Puiu Vadana împlinește 84 de ani, îi transmitem La mulți ani și să ne mai bucure în continuare cu frumoasele sale opere de artă.


  Anonim

https://www.youtube.com/watch?v=EL_8QhT8tac

  Anonim

http://ziarulceahlaul.ro/la-multi-ani-gheorghe-vadana/

  Anonim

http://www.ziarpiatraneamt.ro/vernisajul-expozitiei-pictorului-gheorghe-vadana-3

Google    Youtube    Facebook    Google Plus Cristis    Twitter Cristis Cris    Linkedin Cristis Cris    E-mail Cristis Cris    RSS Blog Cristis
http://cristis.ro - pagină de start în browser
Fii la curent cu noutățile Cristis pe Facebook:
Servicii Cristis:
  Reparații computere și sisteme de operare.
  Instalare rețea de calculatoare în propria locuință, cu acces wireless.
  Organizarea de excursii și pelerinaje.
  Promovare pensiuni turistice: site WEB și alte facilități de promovare online.
Ultimele articole...
Publicitar...cristis.ro
All right reserved © Cristis   PHP Code, CSS Code, Design, Content: http://cristis.ro/. Conținutul prezentului site este exclusiv punctul de vedere al autorului, fără a implica nici o funcție, ocupație, instituție, companie, firmă.

Cristis.