Pagina principală (Blog) - Printul-si-printesa-se-intalnesc

Prințul și prințesa se întâlnesc

  20 03 2015     
  Cristis     
  0 comentarii     

Poveștile copilăriei ne vorbeau despre Soare și Lună, ca despre un prinț și o prințesă care fug unul după altul, dar niciodată nu se întâlnesc, Soarele străbătând bolta cerului ziua, iar Luna noaptea. Astăzi, vineri, 20.03.2015, cei doi se întâlnesc din nou, provocând o eclipsă de soare parțial vizibilă de pe teritoriul României. Tot astăzi Luna este la Luna mare – perigeul și echinocțiul de primăvară: trei evenimente astronomice importante.

Atunci când cei trei corpuri cerești: Pământul – Luna și Soarele se aliniază, se produce o eclipsă de soare, adică Luna, stând în calea Soarelui, acoperă strălucirea acestuia, provocând o umbră pe Pământ. În România, eclipsa va începe la ora 10.40 în Timișoara, 10.46 în Cluj, Sibiu, Pitești, 10.48 în București, 10.49-10.50 în Petru Vodă, Pipirig, Poiana Teiului, 10.51 în Bacău etc. Faza maximă se va putea vedea cel mai bine în vestul extrem al țării: (Arad, Baia Mare, la 11.53/54, acoperirea Soarelui fiind de peste 53%), iar în zona Petru Vodă, Pipirig, va avea loc la 11.58, acoperirea Soarelui fiind de aprox. 48%.
Din păcate, se pare că în zona Moldovei și Munteniei nu va putea fi văzută din cauza stratului de nori.

Tot astăzi, Luna se află la cea mai mică distanță de Pământ – perigeul, fapt care determină să o vedem foarte mare, față de obicei.

Pe 20 martie, ora 22.45, este și echinocțiul de primăvară, adică momentul în care ziua este absolut egală cu noaptea. După acest moment ziua începe să crească, iar noaptea să scadă. Acest fapt se datorează orientării axei Pământului, în raport cu direcția razelor solare. În acest moment, razele solare cad perpendicular pe Ecuator, linia Ecuatorului și razele solare fiind pe aceeași direcție. După acest moment Pământul se va înclina cu nordul spre Soare, ceea ce va produce mai multă lumină, iar ziua se va mări treptat până la solstițiu de vară (când ziua va fi cea mai lungă zi în raport cu noaptea – 21 iunie).


Aceste fenomene ne afectează și pe noi oamenii. În primul rând se produce o stare de stres datorată așteptării acestor fenomene, apoi oprirea luminii solare scoate din ritm organismul uman, apropierea Lunii și faptul că și Soarele este pe aceeași direcție produce o schimbare în ceea ce privește câmpurile magnetice (atracția celor doi aștri în raport cu atracția Pământului) – tot cu efecte asupra sistemului nervos al omului, iar căderea perpedinculară a razelor solare crează o energie suplimentară, mai multă lumină pe timpul unei zile decât de obicei în iarnă și acest lucru, ca schimbare, acționează asupra omului. Fenomenele astrale nu produc anumite comportamente umane (cum spune horoscopul), ci acționează asupra sistemului nostru nervos (ne simțim mai agitați sau mai liniștiți, cu mai buna stare de dispoziție sau mai proastă etc.), iar această acțiune ne poate determina să alegem anumite moduri în care să acționăm. Ținând cont că aceste fenomene ne afectează, în general, negativ (producând dereglări ale sistemului nervos, ce reacționează imediat la schimbări ale magnetismului, atracției gravitaționale, presiunii atmosferice etc.), este necesar să ne controlăm foarte bine astfel încât să nu regretăm mai târziu.

Imagini: www.arenait.net, ro.wikipedia.org


Google    Youtube    Facebook    Google Plus Cristis    Twitter Cristis Cris    Linkedin Cristis Cris    E-mail Cristis Cris    RSS Blog Cristis
http://cristis.ro - pagină de start în browser
Fii la curent cu noutățile Cristis pe Facebook:
Servicii Cristis:
  Reparații computere și sisteme de operare.
  Instalare rețea de calculatoare în propria locuință, cu acces wireless.
  Organizarea de excursii și pelerinaje.
  Promovare pensiuni turistice: site WEB și alte facilități de promovare online.
Ultimele articole...
Publicitar...cristis.ro
All right reserved © Cristis   PHP Code, CSS Code, Design, Content: http://cristis.ro/. Conținutul prezentului site este exclusiv punctul de vedere al autorului, fără a implica nici o funcție, ocupație, instituție, companie, firmă.

Cristis.