Pagina principală (Blog) - Concurs-National-Descopera-monumente-romanesti

Concurs Național Descoperă monumente românești

  08 05 2015     
  Cristis     
  5 comentarii     

Printre puținele concursuri recunoscute de Ministerul Educației și Cercetării Științifice, cuprinse în Calendarul Activităților Educative Naționale 2015 (CAEN 2015) se numără și unul al unei școli din mediul rural: Liceul Tehnologic Ion Creangă Pipirig. Suntem deosebiți de mândri de faptul că am reușit să intrăm în clubul select al organizatorilor de concursuri naționale, finanțate de Minister.

Concursul ”Descoperă monumente românești” este destinat elevilor claselor I-XII, având un caracter interdisciplinar. Punctul de plecare pentru acest concurs a fost dorința noastră de a implica elevii în a cunoaște cât mai multe detalii despre monumente deosebite din zonele în care locuiesc. Nu este nevoie de studii anevoioase ca să ne dăm seama că foarte mulți copiii nu au vizitat monumente din zona lor sau dacă au făcut-o nu știu mai nimic despre acestea. Se poate verifica acest lucru punând câteva întrebări, doar: Cine a pictat Mănăstirea Durău și ce hram are?, Ce legătură are M-rea Secu cu Eteria lui Tudor Vladimirescu? etc. Nu cred că mai mult de 10% dintre elevii din zona Neamțului știu răspunsurile.
Data limită de înscriere la concurs este 19 mai 2015, iar cei mai buni, peste o lună pot participa la etapa finală ce va fi găzduită în zona noastră. Peste 30 de elevi și profesori pot să aibă privilegiul de a participa la festivitatea de premiere și activități specifice, cuprinzând excursii, concursuri, activități de destindere și multe, multe surprize, pe durata a 4 zile.
Concursul este destinat elevilor și ei sunt primii care vor avea de câștigat și acest lucru este răsplata noastră. Dar, să nu uităm că și unitatea școlară va fi promovată la nivel național, localitatea va fi cunoscută pentru lucrurile pe care le face pentru copiii și modul cum se implică, zona poate fi descoperită și poate aduce mai mulți turiști… și multe altele.
Sponsorii concursului vor putea fi cunoscuți atât din presă, cât și prin participarea la festivitatea de deschidere și cea de premiere, fapt pentru care dorim încă de pe acum să le mulțumim. Vom promova imaginea lor și le vom adresa mulțumirile noastre în articole viitoare, având dreptul să trimită un reprezentant pe toată perioada de derulare a concursului. Din păcate nu putem nominaliza până acum nici un sponsor pentru că nu am cerut aprobarea acestora, dar mai este nevoie, în continuare, de sprijin pentru a acoperi toate cheltuielile neeligibile: transport, materiale necesare activităților, premii, cazarea membrilor juriului etc.

Detalii concurs: http://concurs.cristis.ro/

  babusca
sustinere


Google    Youtube    Facebook    Google Plus Cristis    Twitter Cristis Cris    Linkedin Cristis Cris    E-mail Cristis Cris    RSS Blog Cristis
http://cristis.ro - pagină de start în browser
Fii la curent cu noutățile Cristis pe Facebook:
Servicii Cristis:
  Reparații computere și sisteme de operare.
  Instalare rețea de calculatoare în propria locuință, cu acces wireless.
  Organizarea de excursii și pelerinaje.
  Promovare pensiuni turistice: site WEB și alte facilități de promovare online.
Ultimele articole...
Publicitar...cristis.ro
All right reserved © Cristis   PHP Code, CSS Code, Design, Content: http://cristis.ro/. Conținutul prezentului site este exclusiv punctul de vedere al autorului, fără a implica nici o funcție, ocupație, instituție, companie, firmă.

Cristis.