Pagina principală (Blog) - Proiectul-"Daruieste-pentru-tine-"-privire-retrospectiva

Proiectul ”Dăruiește pentru tine!” privire retrospectivă

  14 01 2015     
  Cristis     
  0 comentarii     

Liceul Tehnologic ”Ion Creangă” Pipirig a derulat în perioada 24 noiembrie 2014 - 21 decembrie 2014 proiectul ”Dăruiește pentru tine!”, organizat de ExtraClub Pipirig, cu scopul conştientizării în rândul elevilor a bucuriei sărăbătorilor de iarnă şi ajutorării copiilor săraci.


Proiectul derulat cu implicarea și ajutorul unui număr de 15 cadre didactice și deosebitul sprijin al conducerii școlii, a fost un de un real succes, devenind una dintre cele mai ample acțiuni ale anului trecut ale Liceului Tehnologic ”Ion Creangă” Pipirig.
Inițiativa proiectului a aparținut excepționalilor elevi din cadrul ExtraClub, care au dat încă o dată dovada implicării și al spiritului de echipă. Câțiva copiii, de la clasele V-VIII au dorit să facă ceva deosebit legat de sărbătorile de iarnă și au reușit să miște o școală întreagă.
Statistica seacă spune următoarele:
- 307 elevi implicaţi în activităţile proiectului;
- 43 elevi implicaţi în împodobirea bradului de Crăciun;
- 115 elevi care au primit cadouri de Sf. Nicolae şi de Naşterea Domnului pentru ei sau pentru copii mici (preşcolari) din familii vecine cu probleme financiare.
- 200 de cadouri schimbate.
Mai mult decât această statistică trebuie menționat că atmosfera Crăciunului a umplut o școală întreagă. Colidele au răsunat în sala special amenajată, culminând cu un extraordinar concert la finalul proiectului.
Cuvintele spuse de conducerea unității, la finalul proiectului, au subliniat importanța momentului și necesitatea ca această activitate nu numai să fie făcută anual, ci să fie organizată într-un mod asemănător și cu ocazia altor mari sărbătiri creștine. Eu n-am putut să spun decât, că odată uniți, copiii sunt în măsură să mute și munții și au dat dovada de unitate și implicare într-un mod cu totul neașteptat.
Ca o răsplată pentru implicarea deosebită şi iniţiativele avute, 32 de copii de la ExtrClub (din cei peste 60) au putut participa pe date de 21-22 decembrie la o activitate cu tema: „În căutarea Duhului prieteniei”, ce a avut lor în satul Petru Vodă. Acţiunea a cuprins: vizitarea M-rii Petru Vodă, intonarea de colinde în biserica m-rii şi mai multe chilii, închinarea la mormântul părintelui Iustin Pîrvu, vizitarea cimitirului cu mormintele unor importante personalităţi culturale etc., orientare turistică, karaoke, jocuri de cabană, concurs de dans, concurs de interpretare a unor personaje alese, traseu aplicativ, tir cu arcul, dartz şi multe altele.

Felicitări tuturor elevilor implicați!!! 

Sunteţi nişte copii deosebiţi şi meritaţi toate laudele. Puţini se pot mândri cu astfel de elevi: dornici de implicare, activi, cu respect deosebit, plini de iniţiativă, spirit de echipă... abilităţi ce sunt foarte utile oricăruia în decursul vieţii.

Google    Youtube    Facebook    Google Plus Cristis    Twitter Cristis Cris    Linkedin Cristis Cris    E-mail Cristis Cris    RSS Blog Cristis
http://cristis.ro - pagină de start în browser
Fii la curent cu noutățile Cristis pe Facebook:
Servicii Cristis:
  Reparații computere și sisteme de operare.
  Instalare rețea de calculatoare în propria locuință, cu acces wireless.
  Organizarea de excursii și pelerinaje.
  Promovare pensiuni turistice: site WEB și alte facilități de promovare online.
Ultimele articole...
Publicitar...cristis.ro
All right reserved © Cristis   PHP Code, CSS Code, Design, Content: http://cristis.ro/. Conținutul prezentului site este exclusiv punctul de vedere al autorului, fără a implica nici o funcție, ocupație, instituție, companie, firmă.

Cristis.