Pagina principală (Blog) - Legea-Big-Brother-un-pretext-pentru-o-noua-modalitate-de-control-si-santaj

Legea Big Brother, un pretext pentru o nouă modalitate de control și șantaj

  20 01 2015     
  Cristis     
  2 comentarii     

Am spus de mai multe ori că puterea în acest secol nu mai este nici numărul de soldați, nici armele de foc, nici măcar bombele atomice și toată tehnologia militară, ci Informația. Cine are Informație are și putere.
Este destul de simplu: deținând Informația poți controla pe ceilalți, poți să-i manipulezi și să-i șantajezi în scopul atingerii obiectivelor tale, etc.
Disper dacă mai aud pe unii care ne cred cei mai proști din Univers că totul e făcut pentru a nu mai fi atacuri cibernetice sau pentru a preveni atentatele.
Următoarea măsură: televizoarele din dormitor să înregistreze tot, pentru că acolo pot fi discuții despre viitoare acțiuni infracționale. Și să nu uităm că cea mai stringentă problemă e să dotăm WC-urile cu microfoane și camere video ca să descopere ”străluciții anchetatori” pe consumatorii și traficanții de droguri după culoarea… să nu uitați să cuprindeți și aceasta în legea Big Brother.


Aș pleca de la adevărul de azi: suntem supuși unui control permanent din partea agenților economici, ai politicului, securității și altor entități. Acest control se manifestă prin:
- urmărirea telefoanelor mobile și localizarea lor, precum și a tabletelor. Oricare dintre noi a accesat o aplicație pe smartphone sau tabletă a văzut că cere accesul la datele din contul de email, la localizare etc. Dacă nu dai acceptul nu poți instala aplicația. În plus, prin triagulație, operatorii de telefonie știu permanent zona unde te afli și pot face o analiză a călătoriilor tale și intereselor. Fiecare terminal (telefon) are un cod unic de întregistrare, așa că indiferent ce cartelă pui, știe imediat unde ești și nu durează prea mult să afle și cine ești, pe baza datelor preluate anterior.
- urmărirea tranzacțiilor financiare, prin utilizarea cardurilor bancare, a POS-urilor de la comercianți sau bancomate. Băncile știu astfel, totul despre veniturile tale, cheltuielile făcute și ce interese ai după scopul în care folosești cardul și zona în care îl folosești. În plus, băncile îți stochează și datele privitoare la serviciul tău și/sau preocupările tale.
- urmărirea traficului pe Internet. Acesta este făcut, în primul rând de providerii (furnizorii) de Internet. Toate site-urile pe care le accesezi se înregistrează într-o bază de date a furnizorului. În plus, browserele de Internet (Chrome, Firefox, Internet Explorer etc. preiau același informații și le stochează. Mai mult decât atât, motoarele de căutare, atunci când dai o căutare (de exemplu pe Google) ceea ce cauți este stocată în baza de date a motorului, împreună cu adresa ta. Pe baza acestora, după mai multe căutări, motorul va ști cine ești, ce te interesează, ce preferințe ai etc. Nu mai spun de rețelele de socializare. Acestea înregistrează locația, terminalul de pe care le accesezi, postările, interesele, locurile vizitate etc. Cred că 90% dintre site-urile pe care le accesezi fac același lucru.
- hărțile din satelit știu totul despre locația ta, ce anexe ai mai construit acasă, dar, prin rezolția deosebită (nedisponibilă nouă) pot vedea și câte păsări ai în curte sau când s-a plimbat cățelul prin fața locuinței.
- camerele de supraveghere urmăresc străzile publice, intersecții etc.
- camerele de rovignetă știu totul despre trafic, când ai trecut printr-un anumit loc etc.
- dacă nu ai smartphone, tabletă sau mașină atunci, obligatoriu ai un card de sănătate, prin care datele tale și pe unde ai fost la medic sau farmacie sunt înregistrate și multe altele.

Concluzia: suntem permanent urmăriți... dar lipsește o unitate (o conducere unică) care poate duce la un control deplin al nostru. Cine are mai multe date (cum sunt motoarele de căutare (ex. Google) sau rețelele de socializare (ex. Facebook), deși sunt simple site-uri valoarează sute de milioane de euro... dar sunt private. Ele urmăresc, în principal interese economice și dau date doar pentru bani mulți altora.
Sunt unii, însă, care nu urmăresc numai interesele economico financiare (cum sunt operatorii de telefonie, motoarele de căutare, rețele de socializare, provideri etc., ci doresc să folosească datele în cu totul alte scopuri: politice, militare sau pur să le împletească cu interesele financiare. Acestea sunt serviciile secrete și organizații fantomă create în astfel de scopuri.
Nu știu de ce apar unele maimuțe la televizor și spun că nu interesează pe nimeni convorbirile, ci doar listinguri (listele cu numerele apelate). De fapt totul îi intresează că în aceste listinguri se găsesc multe detalii: locații pe unde ai fost, prieteni, de unde rezultă interese, preferințe etc.
Suntem ca în Big Brother: avem permanent pe cineva care ne urmărește, orice pas am face și orice am spune.

Dar, ca să se depășească doar interesul economic al firmelor private și manipulări generale, trebuie ca cineva să pună cap la cap toate aceste informații și permanent să te aibă la mână, dacă are nevoie de tine.
Cel mai bine pot face acest lucru serviciile secrete oficiale (cum este la noi SRI, SIE și altele), dar și altele de care nu știe nimeni.
Să ne amintim ce a făcut fostul președinte al României, Traian Băsescu, după ce a ajuns la putere: a început să pună în funcții cheie, în servicii și justiție oamenii săi, iar când nu a putut să schimbe niște persoane a regizat o răpire în Irak și atunci a găsit pretextul potrivit pentru a mai schimba ce mai rămăsese. Rezultatul 10 ani președinte, orice a făcut nimeni nu a făcut nimic și nu a reacționat, mulți s-au îmbogățit... și toată lumea e bine (aceasta după ce predecesorul său Emil Constantinescu a afirmat clar că a fost învins de servicii secrete, puterea și interesele acestora). Acest lucru, ajutat de interceptările telefonice, a făcut posibil ca oricine era considerat primejdios sau dușman putea fi imediat șantajat și dacă nu ceda era arestat sau lăsat fără firme sau avere.
Aceasta, doar cu interceptări telefonice... vă imaginați un control a tuturor celor de mai sus??????

În curând, cu sau fără legea Big Brother, tot ceea ce fac smartphoanele sau laptopurile vor ajunge la anumite entități (fie un serviciu secret cunoscut sau o entitate necunoscută), la fel traficul pe Internet, mesajele de email, imagini de la camere supraveghere publice, datele de pe cardul de sănătate etc.
Așa, devenim slugile în lanțuri ale unor, cu diferite interese.

Suntem protejați de atacuri cibernetice sau teroriste?
În nici un caz acest lucru nu îl face SRI-ul sau alt serviciu, ci firme private care crează antiviruși sau alte produse similare și care au interes economic să furnizeze servicii de protejare. În plus, Internetul a fost creat în scop militar, dar s-a renunțat la el pentru că nu putea fi controlat... avea prea multe necunoscute, portițe etc. și s-au gândit acum unii ”mari specialiști” din servicii că pot rezolva ei totul... e de râsul lumii.
Cine a prins vreodată vreo grupare de hackeri? Veți spune că americanii... dar nu grupări ci pe unii care voiau să se bage în seamă pentru a fi angajați la firmele mari americane. Grupările de hackeri sunt și niciodată nu vor putea fi destructurate... să nu ne amăgim! Tehnologic nu este posibil acest lucru pentru hackeri. Este ca și cum ai căuta acul în carul cu fân.
O prostie este să ne gândim că unii infractori pe Internet au fost prinși pentru că anchetatorii sunt mari deștepți și au avut nevoie de sute de legi și controale. Cei care au fost prinși au fost găsiți foarte ușor după adresa de IP, transmisă odată cu pachetele de date la intrarea pe Internet. E adevărat că un IP dinamic nu poate fi găsit ușor, fără ajutorul furnizorului de Internet, dar și până acum când era o problemă furnizorii dădeau informațiile pentru infracțiuni grave...
Anul trecut am discutat cu patronul unei firme furnizoare de Internet și a spus foarte clar, că lunar, vin de la servicii și cer toate datele de navigare pe Internet la toți utilizatorii. Fiind o firmă mică... a dat totul... problema e cu firmele mari.
Sunt și alți proști care spun că nu se intră în calculatoarle noastre... păi de ce să aibă nevoie să intre dacă tot ceea ce iese din calculator (odată accesat de către noi Internetul) îl au prin accesul necontrolat la datele de pe servere...
Americanii au încercat și ei multe, dar unele mari firme ce lucrează cu servicii de Internet s-au opus. Chiar și unele bănci au refuzat și nu au putut face nimic... Noi suntem mai deștepți și ne cedăm și mica brumă de viață privată pe care o mai avem.
O cartelă va putea fi cumpărată de la cineva cu 10-20 lei de oricine are intereseul să nu se știe cine a cumpărat-o (o cumpără și declară că a pierdut-o), iar grupările teroriste au specialiști care sparg orice site... nu poate... (scuze eu nu prea dau nume) să facă nimic oricât s-ar screme.

Cum pot fi exploatate datele în alte scopuri? Ceea ce este de fapt și scopul acestor demersuri.
Să devină anumite entități stăpânele României, nimic să nu miște fără voia lor și această putere să o folosească în interesul lor sau doar a unora.

Să dăm câteva exemple:
Presupun că am avut curiozitatea să văd cum fabrică teroriștii o bombă artizanală. Am deschis mai multe site-uri, am sunat un prieten să văd dacă el știe unde găsesc informații etc. Sunt un simplu cetățean curios. Datele au fost colectate și sunt trecut pe o listă neagră a posibililor ”teroriști”. Toți își dau seama că nu am avut nici un interes macabru, dar e bine să mă aibă la mână dacă au nevoie. Ulterior, am candidat și am ajuns într-o funcție. Atunci, intervin interesele și se obține foarte ușor cu informațiile avute un mandat de la un judecător și devin urmărit permanent: telefoane, email, carduri bancare, de sănătate, internet etc. Apoi, mi se cere să fac o fraudă de un milion de euro, de care ei să profite, iar eu să semnez. Dacă refuz, atunci imediat voi fi arestat fiind susceptibil de terorism (au dovezi: căutare pe Internet despre bombe artizanale, discuții despre aceste lucruri cu alții și alte asocieri ce le mai obțin. Așa, că atunci am de ales între a face o fraudă care poate nu va fi descoperită sau să intru imediat la închisoare cu o acuzație foarte gravă... ce pot să aleg????

Un alt exemplu:
Dacă navigăm mult pe Internet intrăm și pe site-uri care își pun anumite pagini de pornire în browser, care ne deschid pagini fără acordul nostru, ne redirecționează, aceasta prin cookies-uri, browser sau viruși.
Deși am antivirus licențiat, zilele trecute, atunci când deschideam browserul intra imediat un site cu jocuri. Eu nu joc jocuri pe calculator, nu știu de unde, dar așa se deschidea. Dacă era o pagină a unei grupări infracționale... cred că eram partener la infracțiune după mintea ăstora.

Nu vreau să comentez pe cei care spun că pe ei nu îi interesează că nu au nimic de ascuns… sunt la un nivel de gândire ce nu merită comentat. Pe toți ne afectează orice abuz, fie în mod indirect, fie direct că putem fi următorii pe listă și atunci ne vom revolta pe că pe alții nu-i interesează.

Odată vorbeam despre Ochiul divin, pictat pe peretele dinspre interior al clopotnițelor de la biserici și mănăstiri, sugerând că Dumnezeu vede totul, chiar dacă noi nu-l vedem. Acum, avem alții care încearcă să vadă și să știe totul despre noi… și mă întreb unde mai este viața noastră privată???


  Cristis
Udrea confirmă azi, 30.01.2015 acest articol
Elena Udrea, chemată la DNA confirmă ce am scris în acest articol, puterea SRI-ului și influența pe care o are prin informațiile ce le dețin, într-un interviu pe Hotnews. Mai sunt și altele de spus, referitor la situația internă, vor apărea și legăturile nevăzute internaționale...

  Cristis
Să vină oare vreun atentat?
Ținând cont de respingerea de către Curtea Constituțională a Legii Big Brother, SRI devine disperată. Nu că nu poate să aibă acces la toate informațiile, ci pentru că nu o poate face legal. Oare să vină vreun atentat orchestrat chiar de SRI??? Doamne ferește, dar azi totul e posibil.

Google    Youtube    Facebook    Google Plus Cristis    Twitter Cristis Cris    Linkedin Cristis Cris    E-mail Cristis Cris    RSS Blog Cristis
http://cristis.ro - pagină de start în browser
Fii la curent cu noutățile Cristis pe Facebook:
Servicii Cristis:
  Reparații computere și sisteme de operare.
  Instalare rețea de calculatoare în propria locuință, cu acces wireless.
  Organizarea de excursii și pelerinaje.
  Promovare pensiuni turistice: site WEB și alte facilități de promovare online.
Ultimele articole...
Publicitar...cristis.ro
All right reserved © Cristis   PHP Code, CSS Code, Design, Content: http://cristis.ro/. Conținutul prezentului site este exclusiv punctul de vedere al autorului, fără a implica nici o funcție, ocupație, instituție, companie, firmă.

Cristis.