Pagina principală (Blog) - Calculeaza-singur-media-scolara

Calculează singur media școlară

  28 01 2015     
  Cristis     
  5 comentarii     

Pentru că am văzut multe aberații pe forumuri, pentru că toți își dau cu părerea, am considerat că trebuie clarificată modalitatea de încheiere a mediilor elevilor, ca profesorii să nu greșească, iar elevii să poată verifica dacă au parte de un calcul corect.

Pentru clasa pregătitoare se realizează un raport, conform metodologiilor Ministerului Educației, în care se va trece evaluarea dezvoltării fizice, socio-emoționale, cognitive, a limbajului și comunicării, dezvoltarea capacităților și atitudinilor de învățare etc.
Numărul notelor/calificativelor din catalog (fără teză) trebuie să fie cel puțin egal cu cel al numărului de ore din planul cadru, iar la disciplinele cu o oră pe săptămână numărul de note să fie de cel puțin două. Pentru situația în care un elev este în situație de corigență trebuie să aibă cel puțin un calificativ/notă în plus față de cel minim obligatoriu, acest calificativ/notă fiind pusă în ultimele două săptămâni ale semestrului, acest lucru dacă elevul este prezent la ore.
Media la disciplinele fără teză este media aritmetică a notelor trecute în catalog, rotunjită la cel mai apropiat întreg. (pentru notele 5, 7, 9, 8, media se calculează: (5+7+9+8)/4 = 7,25, deci media este 7;  pentru notele 7, 8, 7, 8 , media se calculează (7+8+7+8)/4 ) = 7,5, deci media este 8.
Media la disciplinele cu teză se calculează prin calcul mediei aritmetice a notelor din catalog, cu două zecimale exacte, fără rotunjire, înmulțită cu 3, adunată cu media la teză și împărțit la 4. Rezultatul se rotunjește la cel mai apropiat întreg. De exemplu, avem notele, cam imposibile, 8, 7, 6, 4, 3, 3, iar teza este 5. Calculăm media notelor: M = (8+7+6+4+3+3)/6 = 31/6 = 5,16 și nu 5,17. Apoi, (M*3 + 5)/2 = (5,16*3 + 5)/4 = 5,12, deci media este 5.
Media anuală pe fiecare disciplină este media aritmetică a mediilor pe cele două semestre, cu două zecimale, fără rotunjire. (de exemplu mediile semestriale sunt 7 și 4, media anuală este 5,50.
Mediile pentru module se încheie la terminarea acestora, indiferent de perioada din an când se întâmplă acest lucru, media fiind considerată medie anuală.
Media anuală se calculează ca medie aritmetică a mediilor anuale la disciplinele de studiu, module și purtare, cu două zecimale, fără rotunjire. Atenție, nu din mediile semestriale, căci pot fi erori de zecimale în plus sau în minus.
Pentru clasele primare, se aleg două calificative care predomină din evaluările de pe parcursul semestrului, iar în perioada de recapitulare și evaluare de la sfârșitul semestrului, cadru didactic opează pentru unul dintre ele. Criteriile ce le are în vedere pentru această opțiune sunt: progresul sau regresul, raportul efort-performanță, creșterea sau descreșterea motivației, realizarea de sarcini din programul suplimentar.
Elevii scutiți medical pentru orele de Educație fizică li se încheie media anuală fără disciplina Educație fizică. Ei au, însă, obligația, să se prezinte la ore, chiar și fără echipament, dar pentru sala de sport obligatoriu cu încălțăminte adecvată și nu participă la activități. Pot primi de la profesor sarcini administrative: arbiraj, cronometrare, supraveghere etc., iar absențele se consemnează în catalog.
Elevii care nu vor să studieze disciplina Religie, adică acei a căror părinți au alte religii și nu au posibilitatea să învețe religia respectivă sau acei elevi ai căror părinți refuză studiul religiei (ceea ce eu, personal, nu înțeleg și nu vreau să comentez în acest articol, dar voi dezvolta subiectul amplu într-un alt articol) li  se încheie situația școlară fără disciplia Religie, iar în acest timp vor desfășura alte activități stabilite de Consiliul de Administrație.
Atenție așadar! Încheierea situației școlare nu se face cu un calculator setat la două zecimale (care rotunjește), căci pot fi diferențe și chiar cea mai mică diferență (chiar și de o sutime) poate conta la repartiția computerizată de la sfârșitul clasei a VIII-a.

Imaginea de la: pixshark.com

  verestiuflorin1974@gmail.com
raspuns
buna seara. am un baiat .la limba romana pe semestrul 1,are media 4,pe al doilea 5 .se poate rotunji media ca sa poata trece clasa ,va multumesc

  Anonim  Un parinte indignat
Mare e gradina lui Dumnezeu
Dupa cum spui tu 28 impartit la 3 inmultit cu trei nu este egal tot cu 28 !? Ex: note 9 + 9 + 10 si 10 in teza 28 / 3 = 9.33 (9.33 * 3 + 10) / 4 = (27.99 + 10) / 4 = 37.99 / 4 = 9.49 De aici "se desprind doua concluzii" (Ilie Moromete): 1 - ati reinventat matematica, 28 / 3 * 3 = 27.99 2 - o nota obtinuta la oral este mai importanta decat nota obtinuta la evaluarea semestriala (TEZA) Toate acestea sa poarte un nume: ROMANIA.

Google    Youtube    Facebook    Google Plus Cristis    Twitter Cristis Cris    Linkedin Cristis Cris    E-mail Cristis Cris    RSS Blog Cristis
http://cristis.ro - pagină de start în browser
Fii la curent cu noutățile Cristis pe Facebook:
Servicii Cristis:
  Reparații computere și sisteme de operare.
  Instalare rețea de calculatoare în propria locuință, cu acces wireless.
  Organizarea de excursii și pelerinaje.
  Promovare pensiuni turistice: site WEB și alte facilități de promovare online.
Ultimele articole...
Publicitar...cristis.ro
All right reserved © Cristis   PHP Code, CSS Code, Design, Content: http://cristis.ro/. Conținutul prezentului site este exclusiv punctul de vedere al autorului, fără a implica nici o funcție, ocupație, instituție, companie, firmă.

Cristis.