Pagina principală (Blog) - Religia-in-scoala---ce-ne-a-mai-ramas-din-romanism

Religia în scoală – ce ne-a mai rămas din românism

  28 01 2015     
  Cristis     
  1 comentarii     

Singura valoare care nu a putut fi încă terfelită a neamului românesc a rămas religia. A venit și timpul ei, nu atât printr-o decizie a Curții Constituționale, cât prin indivizii care-și dau cu părerea în diferite medii (TV, ziare, online etc.). Ce putem să mai spunem… atât pot să gândească… sper, însă, ca alţii să nu se coboare la prostia lor.


Conform deciziei CCR, publicată în Monitorul Oficial de vinerea trecută, la ora de Religie pot participa numai elevii care au depus cerere pentru a studia această materie de studiu, cerere făcută de către părinți.
Încă de la început aș vrea să precizez că în toate țările europene (nu știu exact situația din Franța, unde au existat conflicte inter-religioase și nu de mult chiar atentate cu caracter religios) se studiază disciplina Religie, într-o formă sau alta. Din câte știu eu, Franța a scos religia din școli pentru ca a considerat că fac un bine și au ajuns la atentate sângeroase din motive religioase. Eu, personal, am stat în cameră în Madrid, în cadrul unui proiect, cu un director de școală din Germania, profesor de Religie, iar atât în Italia, cât și în Spania am vizitat diverse laboratoare, printre care am văzut și laboratoare de Religie. Aceasta am spus-o pentru ca am auzit afirmații conform cărora unii nu mai vor ca să ”îndobitocim” copiii cu studiul religiei, afirmație făcută bineînțeles de dobitoci care habar nu au și își dau cu părerea.
Și până acum, cei ce nu doreau să studieze Religia puteau să nu o facă, singura condiție fiind să facă o cerere în acest sens. Acum s-a schimbat numai modalitatea, adică cei ce vor să studieze trebuie să facă cerere. Am văzut motivația CCR în acest sens și mi s-a părut comică, ca să nu spun mai mult. Eu le-aș da și contra-exemple: dacă eu sunt un om liber de ce fiscul nu așteaptă să fac eu cerere să plătesc contribuțiile dacă vreau și mă obligă; de ce nu pot să cer să mi se mai oprească contribuțiile pentru sănătate, căci oricum serviciile le plătesc, iar banii se duc la băieții deștepți din domeniul farmaceutic; de ce primăriile îmi încalcă dreptul la libertate și decizie liberă și mă obligă să plătesc taxe, dacă mergem pe acest raționament ar trebui ca eu să cer să le plătesc; de ce nu trebuie să ceară părinții să studieze și alte materii sau să-și dea părerea pe diferite conținuturi???? Veți răspunde că este imposibil, că țara trebuie să funcționeze, că altfel am da ca țară faliment, că sunt oameni care știu ce fac și noi trebuie să îi respectăm pentru că vor binele copiilor noștri…Veţi spune că trebuie să existe reguli, chiar dacă e libertate în democraţie nu este libertinaj. De acord, dar de ce acest raționament nu se aplică și în cazul celei mai mari valori a românilor, din toate timpurile, Religia.
Religia a ținut unitatea neamului, în Biserică au apărut primele scrieri și s-a format limba română, primele și cele mai importante creații culurale, arhitecturale şi de artă au apărut în context religios sau cu tematică religioasă. Poporul român s-a născut creștin, iar această valoare îi este luată printr-un raționament legat de interpretarea după bunul plac al unui articol din Constituție (şi culmea de către CCR – şi ştim cine lucrează acolo). În Constituție nu se referea nimeni la educația copiilor, ci la adulții ce nu pot fi forțați să adopte anumite religii sau concepte religioase. Nu poţi să-l sechestrezi pe Ion şi să-l pui să se închine la d-l Zegrean, căci asta e religia ta şi tu crezi d-l Zegrean e Dumnezeu – la asta se referea şi nu la ora de religie din şcoală... dar la noi totul se interpretează după cum bate vântul nemţesc.
Toți marii artiști ai lumii au opere/creații inspirate din Religie. Ăia, dacă mergem pe afirmațiile unora, erau proștii și ei sunt deștepții? Miliarde de oameni, din toată lumea au o religie și o manifestă cu mândrie, iar câțiva de la noi, sunt mai deștepți decât alte miliarde și mult mai mulţi, din toată istoria? E posibil, dar să se mai gândească… poate că nu sunt genii și mai presus decât miliardele de semeni ai lor. Dacă așa se consideră… să-i lăsăm… că atâta pot.
Pentru ca Transilvania să poată fi înglobată în Imperiul austro-ungar, în afară de interzicerea limbii române s-a interzis și religia, ba mai mult a fost înființată o religie fantomă: greco-catolică (în 1701) tocmai pentru a maghiariza populația din Ardeal și a o despărți de celelalte două mari provincii românești. Luându-le religia, le lua ardelenilor identitatea națională și puteau fi mai ușor anexați la Imperiu. Nu au reușit, pentru că atunci trăiau încă oameni, trăiau încă români…
Religia învăța noțiuni morale, de istorie a Bisericii cu modele de comportamente. Cine le poate contrazice și spune că nu sunt bune? Nimeni, dar nu trebuie să fie învățați copiii cu astfel de lucruri. Chiar nu înțeleg acest mod de gândire. Dacă nu le face rău, de ce să nu studieze, căci sunt lucruri bune, care îndeamnă la bine și nu poate nimeni să conteste acest lucru.
Religia creștină este cunoscută în întreaga lume, de ce să nu o cunoască și copii noștri. Despre Biblie și Iisus știu și cei din Anglia și cei din America, dar și cei din Japonia sau Coreea. De ce numai la noi, la români, să nu se știe despre aceste lucruri? Sau dacă țara ne vrea proști, atunci să nu mai învețe nici aceste noțiuni.
Câți dintre dumneavoastră ați văzut vreun concurs de cultură generală fără întrebări din Religie? Nu cred că sunt sau cel puțin eu nu am văzut. Atunci de ce să nu le dăm posiblitatea copiilor să le și studieze.
Dacă este să ne alegem ce să studiem, eu primul lucru pe care îl voi contesta este cel cu privire la teoria evoluționistă, a lui Darwin, aflată încă în cărțile de școală. Am întrebat un profesor de ce există în cărți teoria evoluționistă, dacă ea nu mai este acceptată la nivel științific (aici nu accept nici un comentariu ale celor ce nu au pus mâna pe o carte sau nu au ascultat o conferință pe această temă de 20 de ani… ei să trăiască mai departe cu ideea că sunt maimuțe… eu nu contest acest lucru pentru că îi jignesc… dar ar fi cazul să știe că această teorie nu mai este susținută științific și mai este promovată doar din interese materiale, economice). Răspunsul a fost simplu: pentru că elevul trebuie să știe de toate, să poată alege. Atunci, vine întrebarea: De ce nu trebuie să știe și teoria creaționistă, despre Dumnezeu. Oricum el va alege mai târziu.
Nu mai vreau să aud prostia că dacă atunci când un elev învață despre creștinism este determinat să rămână creștin toată viața. Din contra. Va ști ce spun creștinii și alții (căci în studiul religiei se vorbește și despre alte religii) și va putea alege mai târziu ce va vrea. Săraca doamna mea profesoară de chimie s-a străduit 4 ani în liceu să mă convingă cât de importantă este chimia și ce foloase are studiul ei… și eu tot n-am ales așa ceva. Sunt și studii științifice cu privire la aceste lucruri, dar nu vreau să intru în amănunte.
Ce lucruri rele învăță Religia? De ce este hulită? Răspunsul este foarte simplu. Sunt indivizi (nu am spus oameni pentru că oamenii presupun existența persoanei legată inevitabil de Persoana divină) care nu sunt în stare să iasă cu nimic în evidență și atunci caută un subiect de acest gen pentru a fi băgați în seamă. Ei sunt atât de incapabili, atât de frustrați cu nivelul lor, că nu găsesc altceva decât să condamne valorile spirituale religioase, să se dea deștepți cu privire la teme ce nu le stăpânesc și habar nu au despre ce e vorba. Dar, dă bine să iasă în evidență cu astfel de afirmații jignitoare la adresa singurei valori ce ne-a mai rămas.
Admit că există și greșeli în cărțile de Religie și în programa școlară, dar ele trebuie corectate și discuția este cu totul alta. Vedeți că nu contest anumite afirmații despre aceste greșeli pentru că nu știu argumente. Alții condamnă Religia din școală, cu niște afimații prostești, repetate la nesfârșit pentru a prosti pe proști. Discutam cu un prieten, de altă religie (nu pot să dau numele acesteia, despre o teorie pe care creștinismul nu o admite. Eu îi aduceam argumente, el nu făcea decât să o țină pe a lui. Ne-am oprit din discuție și l-am întrebat: Păi tu nu faci decât să susții un lucru, fără nici un argument, iar eu când te contrazic tu schimbi subiectul și o ții tot pe a ta. La care el a răspuns simplu: Nu te supăra, dar ce să fac dacă nu știu ce să îți răspund. O țin pe a mea și discuția duce la nesfârșit, iar cei ce aud consideră că ne-am bătăt în argumente. Cam așa ceva este și discuția cu religia, nimeni nu poate contrazice, dar o țin toți pe a lor.
Am dorit ca în cele ce urmează să răspund unor postări contra orei de religie în școală… dar nu ai ce să alegi: că doamna vinde cruciulițe, că salariile profesorilor de religie ar ajunge pentru 25 de autostrăzi (spus de o proastă care preda…. mai bine nu spun şi care aşa vedea ea lumea… ce să-i spui? Că nu ajung nici pentru 1 km de autostradă, că ar trebui să vedem pe cei ce fură bani pentru sute de km de autostradă, că plătim nu ştiu câte taxe pentru autostrăzi şi nu se vede nimic… cred că asta lipsea pentru ca să se facă autostrăzi), să profesorul de religie nu ştie pedagogice (tot de un analfabet...care trebuie să afle că un profesor de religie a făcut şi psiho-pedagogie şi chiar de două ori: o dată cea pe care au făcut-o toţi profesorii şi o dată din analiza psihologiei şi metodelor pedagogice ale Domnului Iisus – învăţătătorul suprem prin excelenţă.. sau şi asta contestaţi… El a convins milioane de oameni, tu, dragă prostule care ai scris acest lucru nu reuşeşti să convingi 2 dintr-o clasă să-ţi înveţe materia). În rest numai ceartă şi răfuieli personale. Dacă stai să analizezi toţi cei care scriu împotriva religiei au avut un conflict cu profesorul sau cu preotul. N-au nici o treabă cu importanţa, în general, o orelor de religie.
Sunt multe argumente, eu n-am scris pe cele mai importante, ci pe cele mai uşor de înţeles pentru majoritatea cititorilor indiferent de specialitate şi studii.
Pe acest blog, în postări ulterioare, vom încerca să identificăm pe cei care au scris împotriva orei de Religie să vedem cine sunt ei şi ce au făcut în viaţa lor. Eu sunt public pe acest blog, în secţiunea „Despre autor” scrie cine sunt şi câteva din câte am făcut. M-am prezentat pe mine şi părerea mea, aşa că nu cred că va exista o problemă să prezint şi puncte contrare părerii mele, împreună cu realizările celor care le au. Cred că ar fi interesant să vedem de unde vin părerile pro, dar şi cele contra…pentru că vreau să-mi confirm părerea spusă mai înainte că cei contra religiei, mai ales fără nici un fel de argument, sunt cei ce n-au făcut nimic în viaţa lor, n-au nici o cunoştinţă legată de ce înseamnă ora de religie şi vor doar să fie băgaţi în seamă. O să fac eu lucrul acesta pentru a-i ajuta, mai ales să fie publici… pentru cei peste 500 de cititori zilnici ai prezentului blog şi pentru cei ai site-urilor care preiau articole sau informaţii din acest blog.
Lăsaţi ora de Religie în şcoală! Nu vă deranjează cu nimic dacă nu vreţi să aflaţi despre Religie. Lăsaţi ultima valoare a sufletului românesc. Eu sunt încă român şi sunt mândru de acest lucru. Imnul ţării vorbeşte de valorile creştine de veacuri. Monumentele Bucovinei fac parte din identitatea noastră naţională. 
Dacă distrugem tot, nu ne rămâne decât ca în viitor să ne lăudăm cu autostrăzile dobitocului pe care l-am amitit mai deveme ce nu vor exista, cu talentul de a tăia şi fura pădurile, cu viteza cum se poate vinde ţara… iar ca valoare culturală mândria României va fi spiritualitatea manelelor şi sculpturile promovate de ICR cu organe sexuale (că tot voia unul de pe net să înlocuiască ora de Religie cu ore de sex… aşa scria… eu aşa am preluat… dar presupun că se referea la educaţie sexuală).

Sursa imagine:www.animamenscorpus.com 

  anti
religia in scoala
Faptul ca dupa “o istorie de 2000 de ani a credinței strămoșești în poporul nostru “ deranjeaza o decizie absolut normala in secolul XXI-lea, arata ca nu am invatat nimic atata amar de vreme, si ne meritam soarta de primitivi cu aere de martiri, de prosti ai Europei, la bunastarea cărea râvnim si pe care o cotropim, niste barbari nespalati, dar cu “credinta stramoseasca vie“. Suntem o tara cu un sistem medical de “Doamne Ajuta” si cu o populatie de “Doamne, iarta-ma”! Ne tratam pacientii cu manastiri si catedrale. Amin!

Google    Youtube    Facebook    Google Plus Cristis    Twitter Cristis Cris    Linkedin Cristis Cris    E-mail Cristis Cris    RSS Blog Cristis
http://cristis.ro - pagină de start în browser
Fii la curent cu noutățile Cristis pe Facebook:
Servicii Cristis:
  Reparații computere și sisteme de operare.
  Instalare rețea de calculatoare în propria locuință, cu acces wireless.
  Organizarea de excursii și pelerinaje.
  Promovare pensiuni turistice: site WEB și alte facilități de promovare online.
Ultimele articole...
Publicitar...cristis.ro
All right reserved © Cristis   PHP Code, CSS Code, Design, Content: http://cristis.ro/. Conținutul prezentului site este exclusiv punctul de vedere al autorului, fără a implica nici o funcție, ocupație, instituție, companie, firmă.

Cristis.