Afacerea Microsoft România

Ca profesor de IT și utilizator frecvent al multor platforme informatice, mă întreb sincer: De ce sunt dependent de Microsoft în sectorul public?

Ok, înțeleg și este normală dependența de un operator la anumite sectoare private, dar, eu nu am în fișa postului decât „competențele digitale”, iar în obligațiile elevilor: „Microsoft Office”!!! Cred că aici e logică întrebarea: tu îmi ceri să învăț pe elevi Office, dar tu nu îmi dai Office… ce să-i învăț??? Mie, ca profesor nu-mi dai aplicația, dar ai pretenția ca elevii să obțină rezultate deosebite la examen???

Această afirmație are mai mulți ani, dar o repet mereu, poate cineva vede PROSTIA imensă…

Concret: stau de 2 ore, să pot să trimit o sarcină de lucru la elevi, că au examen în primăvară, dar Microsoft îmi spune că sunt un pirat și că nu am licență… de unde să o am, căci costă cât salariul meu și am și copii de întreținut… A cui e afacerea Microsoft în România? Eu clar voi refuza orice plată, iar alții se vor mulțumi cu crack-uri… EDUCAȚIE ROMÂNEASCĂ…

E o problemă de mulți ani, iar eu voi susține orice reclamație internațională a oricărui obsolvent, pe această temă. Nu poți să-mi ceri ceva fără să-mi oferi, adică nu-mi cere cere mie, personal să învăț pe elevi ceva, odată ce eu nu am acces, deși l-am cerut de multe ori.

Chestia cu 365 e doar online, cere elevului care abia prinde un mic semnal acest lucru… chiar vă invit să-i impuneți 365 office și să-i reproșați de ce nu fac de Excel… sau, mai mai simplu;

Oricum 365 Office înseamnă să ne folosească pe noi, profesorii, ca și cobai, ca să-și facă vânzarea eficientă… pentru că au plătit: nu știu pe cine… știți voi, cititorii…

„PLĂTEȘTE CĂTRE PROFITORUL MICROSOFT, ÎN LOC SĂ FAC O TOALETĂ PENTRU ELEVI” Eu voi REFUZA!!!

TEAPĂ „MICROSOFT ROMÂNIA”, SĂ VĂD CE LE SPUI MILIOANELOR DE ELEVI CARE SUNT OBLICAȚI SĂ ÎNVEȚE SERVICIILE VOASTRE, ÎNTR-O PIAȚĂ LIBERĂ!

Repet și voi continua cu această PENIBILITATE::::

  1. Mă obligi să învăț pe elevi anumite servicii (repet, nu există opțiune alternativă, doar serviciile Microsoft însăși fișa de înscriere la Bacalaureat OFICIALĂ, de la Minister, are doar aceste opțiuni, ale aceleași firme agreate). Poate sunt greșit înțeles, e o singură firmă, MICROSFOT, care îmi cere mie, ca profesor, să le predau elevilor aplicațiile lor (verificați programa școlară pentru clasele IX-XII valabile anul acesta școlar: 2021-2022) să predau: Windows, Word, Excel, Power Point, Acces).
  2. EU NU AM ACESTE APLICAȚII!!! Poate considerați că este o glumă, dar NU LE AM. Costă foarte mult și, sincer, nu mi le permit (doar Office peste 15 milioane lei vechi);
  3. TU DOREȘTI SĂ FAC EDUCAȚIE PE CE NU AM… NU ÎNȚELEG CUM??? Am contactat Microsoft, chiar în mai mule rânduri… nimic…

Îmi cer scuze, dar concluzia este clară (au fost zeci de e-mailuri cu Microsoft despre această situație): Este încă una dintre țepele pe care trebuie să le acceptăm. Din păcate, s-ar putea ca să fie mai mult…

Ok… nu am ascuns și nu voi ascunde identitate niciodată… dar, un răspuns ar fi…

„DE CE MĂ OBLIGAȚI PE MINE, CA PROFESOR, PRIN PROGRAMA ȘCOLARĂ. SĂ VĂ PREDAU SISTE,MUL DE OPERARE ȘI OFFICE-UL, ÎN TIMP CE EU NU AM ACCES LA EL?”

Sper că nu va fi un răspuns de genul: „Școala știe”, că sunt director și nimeni nu-mi răspunde. VREȚI SĂ VĂ IMPUNEȚI UN OS pe spinarea noastră??? V-am PROMIS PROCESE CARE VOR URMA!!!

Să nu-ți imaginezi că poți să-i contactezi și să discuți problema: Ei sunt acolo sus, invicinbilii, iar tu pleava. Scriu acest articol după 3 ani de încercări, deci nu e prima impresie. Vom reveni și pe celelate canale dacă vom avea răspunsuri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *