Sars-CoV-2 Delta și valul IV al pandemiei în România

La început voi enunța, pe scurt, părerea mea despre această pandemie (pan în lb greacă = totul), adică boală globală:

  1. Virusul Sars-CoV-2 există, a apărut în zona Chinei, în circumstanțe suspecte de a fi un accident de cercetare științifică, voit fără a cunoaște sau cunoscând urmările sau, pur și simplu pe cale naturală. Acest lucru va fi dezbătut de acum zeci de ani înainte, dar elucidarea lui tot nu ne va ajuta cu nimic;
  2. Boala Covid-19, determinată de acest virus, nu este mai gravă decât unele boli virale. Au fost și tulpini de virus gripal mult mai periculoase. Totuși, ceea ce face ca această boală să fie luată în seamă este contagiozitatea ei, adică se transmite incredibil de repede, în întreaga lume (pandemie), iar anumite persoane mor datorită virusului (repet, virusul atacă celule, ducând la cedarea plămânilor sau a organelor celor mai slabe… asta înseamnă o boală virală: mori de plămâni, pentru că virusul a găsit slab acest organ – pe care-l vizează în principal sau mori de ficat, că acolo a găsit virusul să agraveze o boală preexistentă, poate necunoscută). În anii non-pandemici, au murit zeci, în România, de gripa sezonieră… dar, la acești zeci, acum se adaugă și cei care au și acest virus.

Pentru clarificare: virusul există, sunt viruși mult mai periculoși, dar ceea ce determină faptul că trebuie să-l considerăm ca fiind grav este răspândirea lui globală, la foarte mulți oameni, unii care cedează foarte ușor datorită organismului slăbit sau predispus (ar fi culmea să nu vadă mulți cum încearcă să supraviețuiască cei din terapie intensivă… mulți nu merg acolo că „i-a luat”, ci pentru că au văzut „moartea cu ochii acasă”, când nu mai puteau respira și oxigenarea sângelui a atins cote critice… întrebați-i pe ei și nu mai credeți proștii care-și fac imagine din asta!)

3. Există multe exagerări venite din toate părțile, cu diferite interese:

a) Interese financiare: vaccinuri scumpe, companii farmaceutice cu fel de fel de medicamente minune, subminarea anumitor remedii care nu sunt profitabile sau provin din zone sub embargo etc.

b) interese politice: alocări de fonduri sub diferite conjuncturi (urgență în sănătate, stare de urgență, stare de alertă), fonduri care se pot da în condiții speciale, fără licitații, fără a ține cont de preț etc. Un exemplu, valabil și acum, este că orice instituție poate să angajeze, fără concurs, pe oricine, doar pe principiul că ajută la prevenirea bolii… atât…

c) prostia pro-exagerare boală: sunt cei care chiar nu văd aceste excese, nu văd că unele măsuri, deși s-a văzut că nu au nici un rezultat, sunt repetate pentru diferite interese… dar le susțin frenetic, pe motivul că sunt „păreri de specialiști și nu contează banul!!!”

d) interesul anumitor cercuri politice și ONG-uri pentru a atrage atenția asupra lor a opiniei publice și care exagerează în domeniul opus celor de mai sus: nu este virusul, complot universal etc.

Ce fac eu, în acest context? Simplu, încerc să fiu echilibrat!

Ce va urma? presupun….

Știm că orice virus are „mutații”, adică „greșeli” în reproducere. El, atunci când intră în organism infectează celule, se multiplică atât în rândul altor celule din organism, dar și trece în exterior – ajungând la alți oameni. Aceste multiplicări, ajungând la ordinul miliardelor, miilor de miliarde doar la o singură persoană, poate duce la erori de multiplicare – „mutații”, cele mai multe (99%) neglijabile, dar altele destul de importante ca gravitate.

A fost varianta Alfa, din septembrie 2020 din Marea Britanie… era mai contagioasă decât virusul original;

apoi, Beta, din Africa de Sud, Gama din Brazilia, de 2,5 ori mai contagioasă decât varianta inițială.

În sfârșit, Delta indiană, cu o capacitate de reproducere foarte mare (dacă inițial, o persoană infectată putea infecta, în medie, 2 persoane, această tulpină infectează minimum 6 persoane) și a devenit repede predominantă la nivel mondial. Mai mult, a coborât foarte mult rata de reacție la infecție a tinerilor și chiar copiilor.

Acum, este foarte greu de stabilit câte persoană sunt infectate,

după părerea mea, peste 80% din populație a contactat acest virus: mulți au ajuns în terapie intensivă, alții au simptome grave, dar suportabile, unii ușoare, iar cei mai mulți nici nu știu.

Doar noi, ca oameni, vom reuși să învingem boala la nivel mondial, nu vaccinuri sau alte medicamente! Pentru că organismul este capabil să se adapteze și așa cum avem în corp milioane de viruși pe care sistemul imunitar îi controlează, așa va fi și cu acest virus…

  1. Din păcate, organismul multora dintre noi va ceda și nu va face față infecției (așa au fost exterminate multe populații indigene din Americi și Africa), iar pentru a putea lupta în cazul organismelor slăbite, singura soluție este alegerea medicamentației corecte, eficiente, de oriunde ar proveni ea, omologată sau nu… pentru că este un virus nou și e greu cu omologarea oficială, singura soluție este: merge bine, nu alt medicament;
  2. Odată ce copiii devin transmițători ai bolii, vaccinații la fel… e clar că nu poate fi oprită. Se va transmite la toți, aceasta este cruda realitate și nu avem mijloace să oprim acest lucru!!! Este opinie personală, bazată pe următoarele: Sunt și vor, eu am văzut și voi vedea tineri îmbrățișându-se, sărutându-se, oameni dând mâna, ținându-se de barele din autobuz, deschizând uși, apăsând butoane la lift etc. după ce, inevitabil au atins gura sau nasul. Copiii, poartă mască, dar… nu o suportă prea mult timp și mai bagă un creion sau chiar degetul în gură, ating ochii, gura nasul cu mâna la școală (ar fi culmea să le interzicem)… iar anumiți copilași mai aruncă mască și mai rod cu ardoare bara de la metrou/tramvai/autobuz… am văzut zeci de scene în acest sens…)

Exemplele și argumentele pot continua.

Nu putem stăvili răspândirea bolii, e imposibil (apropo, cel mai concludent argument: istoria altor pandemii arată același lucru)

Ce fac??? Unde mă duc???

Doar într-o capsulă imună, oriunde, chiar pe Marte, iar apoi, vor veni alți viruși și….

Valul IV va duce la îmbolnăviri record!!! (vezi istoricul altor epidemii sau pandemii anterioare). În contextul actual, când omenirea nu mai are populații izolate, consider că rata de îmbolnăvire va fi de 100%, altfel… nu este logică afirmația.

Mai concret, toată populația va avea una sau mai multe infectări cu diferite tulpini ale virusului SARS-CoV-2!!!

Izolare? Unde?

Vaccinul ne poate salva?

Vaccinul ne aduce câțiva anticorpi în plus… adică dă organismului un mic punct de plecare: „Ăsta e dușmanul, e virusul… pe EL!!!” Nu este o minune, de aceea, mulți dintre infectații cu vaccin au forme mai ușoare… au furat startul… dar, cursa e lungă și nu se știe câștigătorul.

Ok. Eu vreau să mă salvez, dă-mi un sfat!!!

Nu am generic și crede-mă, nimeni nu are și nu va avea niciodată, datorită celor prezentate anterior.

  1. Ia toate măsurile de protecție ca să nu ai acces la mutații grave, asta însemnând să te ferești de principalul mod de transmitere: saliva;
  2. riscă cu vaccinul, că este un risc mai mic decât boala, mai ales dacă știi că ești în categoria de risc. Analizează și vezi că sunt vaccinuri care nu sunt experimentale, adică cele cu ARN mesager (Phizer și Moderna);
  3. Urmează ce știi cu lupta cu virușii… poate te ajută un pic, adică ce făceai când răceai sau aveai gripă;
  4. grija divină…

Concluzie:

Oricum această pandemie va ajunge la toți. Acum depinde de fiecare cum rezistă și cum are sufletul pregătit pentru aceasta. Pregătiți sufletul și acesta este cel care dirijează trupul (vezi efectul Placebo… de fapt efectul Sufletesc).

Am făcut tot ce este omenește posibil să mă apăr de acest dușman microscopic, CU SIGURANȚĂ VOI REUȘI SĂ ÎNVING VIRUSUL!!!

acesta trebuie să fie crezul nostru…

Apropo, în Pipirig, acum, sunt peste 70% infectați… ca fapt divers…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *